Domov Obvestila
Novice in obvestila

OBRATOVALNI ČAS MED PRAZNIKI 2018

snezinkaObveščamo vas, da bo v ponedeljek, 24. in 31. decembra 2018 odprta le knjižnica v Škofji Loki (odrasli in mladinski oddelek) od 7.30 do 12.30 ure.
Vse ostale knjižnice bodo oba ponedeljka zaprte.
Vse enote Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka bodo na praznične dni, 25. in 26. decembra 2018 ter 1. in 2. januarja 2019, zaprte.

LETAK

 
 

TRIJE SNEŽAKI

trije snezakiOTROŠKA IGRICA ZA OTROKE IN NJIHOVE STARŠE
Pridružite se nam v ponedeljek, 
10. 12. 2018 ob 17.30 uri
v VELIKI DVORANI Sokolskega doma(Gorenja vas).
VSTOP PROST!
Otroci Gledališkega tečaja pod mentorstvom Nadje Strajnar Zadnik Trije snežaki sredi zimske noči iščejo ulico, kjer naj bi prebivali. Bivanje na mrazu, ko padajo snežinke, je za njih nekaj najlepšega. Sklenejo, da je lahko v eni ulici samo en snežak. Drug drugega začnejo odganjati iz ulice in prijateljstva med njimi je konec. Prepir, dvoboj in troboj prekine majhen, zgubljen kužek, ki ne najde poti domov. Sledove tačk je zametel sneg. Snežaki združijo moči in mu pomagajo najti pot do doma. Pred domačimi vrati spet nastane problem: kužek je premajhen da bi pozvonil. Zato to naredijo snežaki. Kužek se jim zahvali, snežaki pa se od ganjenosti skoraj raztopijo. Kužek jim je pokazal, da lahko s skupnimi močmi naredijo tudi kaj dobrega in še prijateljstvo med njimi se okrepi.

 

 

ARHEOLOŠKE PRIGODE V DEŽELI MAJEV

arheoloske prigodeDr. Ivan Šprajc (ZRC SAZU) že vrsto let vodi arheološke terenske preglede v osrčju polotoka Jukatana v Mehiki. V predavanju bo predstavil najzanimivejša odkritja in pokazal, s kakšnimi izzivi se sooča njegova ekipa pri delu na tem težko dostopnem, pretežno neposeljenem in s tropskim gozdom preraščenem območju, ki je bilo pred začetkom njegovih raziskav arheološko skoraj povsem neraziskano. Pridružite se nam v torek, 11. decembra 2018, ob 19. uri v Miheličevi galeriji v Kašči na Spodnjem trgu v Škofji Loki.

 

NA CANKARJEVEM BEREMO CANKARJA

cankarNa predvečer 100. obletnice smrti Ivana Cankarja bodo Ločani v poklon klasiku slovenske besede simbolično prebirali odlomke njegovih del na Cankarjevem trgu v Škofji Loki. Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka se na ta način pridružuje praznovanju Cankarjevega leta, ki skuša duh Cankarja in njegovih besed ponesti do obiskovalcev, da bodo le-te odzvanjale tudi v sodobnem času. Pridružite se nam v ponedeljek, 10. decembra 2018, ob 19. uri na Cankarjevem trgu v Škofji Loki.

 

KAKO BITI SREČEN 

smejkoPridružite se nam v četrtek, 15. NOVEMBRA 2018, ob 19. uri v MALI DVORANI Sokolskega doma v Gorenji vasi.

Stanje notranje sreče in zadovoljstva sta znaka, da smo v življenju prehodili pomemben del naše notranje in zunanje poti. Na predavanju se bomo skupaj učili, kako lahko zavestno živimo bolj zadovoljno in srečno življenje. Sreča ni naključje, je stvar odločitve in življenja po njej. 

KNIFIC Kristina

 

Ob svetovnem dnevu filozofije NESMISEL SMISLA V DOBI TEHNIKE IN NESKONČNE IZBIRE VSEGA

filozofijaPridružite se nam v četrtek, 15. novembra 2018, ob 19. uri v Miheličevi galeriji v Kašči na Spodnjem trgu v Škofji Loki.
mag. Marko Ogris

Se nam naše vsakdanje življenje v dobi nenehnih tehničnih inovacij in neskončne izbire vsega, kar je moč prodati ali kupiti – kaže smiselno in človeško izpolnjeno ali smo vse bolj tesnobni in nezadovoljni; se kot posamezniki počutimo osebno suverene in družbeno angažirane ali smo vse bolj podobni nedoletnim otrokom, ki se vedno manj zanašajo na lastno ročne sposobnosti, moč spomina, inventivne ustvarjalnosti in domišljije? Kakšne vrste "smislov" je vso zgodovino evro-azijske civilizacije človeku zagotavljala filozofska drža do sveta in življenja - v različnih kulturnih in duhovnih tradicijah? In navsezadnje - katere konkretne koristi tudi človeku digitalne dobe prinaša knjižno branje humanistike v primerjavi z "brskanjem" po zaslonih "pametnih naprav"?

 

 
Stran 9 od 35

Koledar prireditev

<< Maj 2020 >> 
 P  T  S  Č  P  S  N 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

e-viri

biblos side

AKTUALNO!

fb

dobre-knjige

E-knjige za izposojo v Slovenščini

biblos

 

Beremo skupaj na Radiu Sora

Socialna omrežja

pinterest.png

biblos
cobiss-new
moja knjižnica
Knjiga-na-dom
libroam
eduroam
ius-info-logo dlib
kamra tax-fin-lex
kamra pasice_male_vec

Elektronske zbirke dostopne z računalnikov v naši knjižnici:

pasice_male_Classical pasice_male_Psilosophy
press reader pasice_male_UradniList
  pasice_male_vec

 

Elektronski viri z oddaljenim dostopom:

pasice_male_artonline pasice_male_ebscoHost
pasice_male_MusicOnline pasice_male_oxford
pasice_male_OxfordDictionary pasice_male_vecer
pasice_maleBritannicaOnline pasice_male_vec

© Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka. Vse pravice pridržane.