Domov Obvestila
Novice in obvestila

VRTNARJENJE NA BALKONU

vrt27. marca 2018, ob 19. uri v Miheličevi galeriji v Kašči na Spodnjem trgu.
Loreta Vlahović, Klub Gaia V kolikor imamo vsaj malo odprtega bivalnega prostora v obliki terase ali balkona, si lahko sami pridelamo domačo zelenjavo. Na predavanju bomo spregovorili, kako na balkonu lahko pridelamo sadje in zelenjavo, ki je najprimernejša za gojenje v loncih. Spoznali bomo, kako vzgajamo dišavnice in jih kombiniramo z okrasnimi rastlinami. Vse to z namenom, da bo v vrtu čim manj dela, naše rastline pa lepe in zdrave, pridelek pa velik. 

 

Delavnica Križ kraž odpade!

Obveščamo vas, da delavnica Križ kraž v enoti Škofja Loka, v torek, 20.3.2018, zaradi nepredvidenih obveznosti izvajalca odpade.
Hvala za razumevanje.
 

DULA — POSLANSTVO IN DELO

dulaPridružite se nam V četrtek, 22. marca 2018, ob 19. uri na Mladinskem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka.

Porod ni le fiziološki proces otrokovega rojstva, temveč ga občutimo tudi kot intenzivno čustveno doživljanje. To je proces, ko ženska postane mama in moški postane oče. To je čas, ko oba poleg medicinske podpore (babice in porodničarji), potrebujta tudi čustveno in informacijsko ter fizično podporo, ki jima jo lahko nudijo obporodne spremljevalke. Skupina porodnih spremljevalk bodo predstavile svoje delo v okviru svetovnega tedna obporodnih spremljevalk. 

 

Predstavitev knjige Pavel Medvešček— Klančar

iz nevidne stran nebaČETRTEK, 15.3. 2018, ob 18.00, Krajevna knjižnica Žiri
Iz nevidne strani neba Knjiga govori o stari veri, starovercih in staroverstvu kot načinu življenja, kot so ga poznali naši predniki, preden so jih pokristjanili. Pavlu Medveščku se je pred pol stoletja posrečilo pridobiti zaupanje skupine posoških starovercev, da so ga sprejeli za svojega "spovednika" in pričevalca. Pri tem jih je vodila zavest, da so zadnji svoje vrste in imajo enkratno priložnost povedati svetu, kdo so in kako živijo na način, ki izumira.

 

OD MAROKA DO SENEGALA

senegaPridružite se nam v četrtek, 15. 3. 2018, ob 19. uri, v MALI DVORANI Sokolskega doma v Gorenji vasi.
Zimski utrip na potovanju ob besedi ter slikah se prične v svežem Maroku in se vije do vročega Senegala. Neskončne ceste po vetrovni Zahodni Sahari, peščena Mavretanija in turistični Senegal, ki kljub mešanici vplivov kolonialnih časov daje pravi afriški občutek. Izzivi, vtisi in doživetja vabijo na potopis po teh čudovitih deželah, ki jim daje pečat pisana kultura, ljudski vrvež in kaotičnost na vsakem koraku. Vabimo vas, da se nam pridružite ob podoživljanju tega roadtripa z MARTINO KAVČIČ OBLAK in PETROM OBLAKOM. 

 

GLASBENI RECITAL OB DNEVU ŽENA VEČER RUSKE POEZIJE IN GLASBE

talismanPridružite se nam V četrtek, 8. marca 2018, ob 19. uri v Miheličevi galeriji v Kašči na Spodnjem trgu v Škofji Loki.

Rdeča nit večera bo poetično potovanje skozi čas iz izbrane poezije ruskih pesnikov Bulata Okudžava in Marine Cvetajeve, v prevodu Toneta Pavčka. Prisluhnili bomo strastni, bridko ironični in intelektualno ostri ljubezenski liriki ruske pesnice Cvetajeve iz začetka prejšnjega stoletja, in nadaljevali s prefinjeno liričnostjo, ironijo in človeškostjo v poeziji Okudžave, enega od vzornikov literature 60. let. V glasbenem recitalu v izvedbi Kulturno umetniškega društva Talisman bodo nastopili Irina Guščina (petje), Slavica Ravnik (recitacija) in vokalna skupina Ruski Talisman. 

 

Erika Oblak: ČAS JE ZDAJ — učenja ayahuasce

cas je zdajPridružite se nam v torek, 20. marca 2018, ob 19. uri, na Mladinskem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka.

Avtorica knjige, Erika Oblak je po spletu naključij zašla v deževne gozdove Amazonije in pričela spoznavati lokalne in staroselske kulture, ki že tisočletja raziskujejo in uporabljajo rastlinsko bogastvo gozdov v različne namene, tudi v zdravilstvu. V knjigi je svoje osebno popotovanje s spoznavanjem t.i. šamanizma nadgradila z razmišljanjem o tem, kako te kulture in znanje lahko prispevajo k preseganju izzivov naše sodobne družbe. 

 
Stran 6 od 27

Koledar prireditev

<< Julij 2019 >> 
 P  T  S  Č  P  S  N 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

AKTUALNO!

fb

dobre-knjige

E-knjige za izposojo v Slovenščini

biblos

 

Beremo skupaj na Radiu Sora

Socialna omrežja

pinterest.png

biblos
cobiss-new
moja knjižnica
Knjiga-na-dom
libroam
eduroam
ius-info-logo dlib
kamra tax-fin-lex
kamra pasice_male_vec

Elektronske zbirke dostopne z računalnikov v naši knjižnici:

pasice_male_Classical pasice_male_Psilosophy
press reader pasice_male_UradniList
  pasice_male_vec

 

Elektronski viri z oddaljenim dostopom:

pasice_male_artonline pasice_male_ebscoHost
pasice_male_MusicOnline pasice_male_oxford
pasice_male_OxfordDictionary pasice_male_vecer
pasice_maleBritannicaOnline pasice_male_vec

© Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka. Vse pravice pridržane.