Domov Obvestila
Novice in obvestila

NA CANKARJEVEM BEREMO CANKARJA

cankarNa predvečer 100. obletnice smrti Ivana Cankarja bodo Ločani v poklon klasiku slovenske besede simbolično prebirali odlomke njegovih del na Cankarjevem trgu v Škofji Loki. Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka se na ta način pridružuje praznovanju Cankarjevega leta, ki skuša duh Cankarja in njegovih besed ponesti do obiskovalcev, da bodo le-te odzvanjale tudi v sodobnem času. Pridružite se nam v ponedeljek, 10. decembra 2018, ob 19. uri na Cankarjevem trgu v Škofji Loki.

 

KAKO BITI SREČEN 

smejkoPridružite se nam v četrtek, 15. NOVEMBRA 2018, ob 19. uri v MALI DVORANI Sokolskega doma v Gorenji vasi.

Stanje notranje sreče in zadovoljstva sta znaka, da smo v življenju prehodili pomemben del naše notranje in zunanje poti. Na predavanju se bomo skupaj učili, kako lahko zavestno živimo bolj zadovoljno in srečno življenje. Sreča ni naključje, je stvar odločitve in življenja po njej. 

KNIFIC Kristina

 

Ob svetovnem dnevu filozofije NESMISEL SMISLA V DOBI TEHNIKE IN NESKONČNE IZBIRE VSEGA

filozofijaPridružite se nam v četrtek, 15. novembra 2018, ob 19. uri v Miheličevi galeriji v Kašči na Spodnjem trgu v Škofji Loki.
mag. Marko Ogris

Se nam naše vsakdanje življenje v dobi nenehnih tehničnih inovacij in neskončne izbire vsega, kar je moč prodati ali kupiti – kaže smiselno in človeško izpolnjeno ali smo vse bolj tesnobni in nezadovoljni; se kot posamezniki počutimo osebno suverene in družbeno angažirane ali smo vse bolj podobni nedoletnim otrokom, ki se vedno manj zanašajo na lastno ročne sposobnosti, moč spomina, inventivne ustvarjalnosti in domišljije? Kakšne vrste "smislov" je vso zgodovino evro-azijske civilizacije človeku zagotavljala filozofska drža do sveta in življenja - v različnih kulturnih in duhovnih tradicijah? In navsezadnje - katere konkretne koristi tudi človeku digitalne dobe prinaša knjižno branje humanistike v primerjavi z "brskanjem" po zaslonih "pametnih naprav"?

 

 

Strokovno predavanje in predstavitev knjige: STRES, KUGA SODOBNEGA ČASA

stresPridružite se nam v torek, 6. novembra 2018, ob 19. uri v Miheličevi galeriji v Kašči na Spodnjem trgu v Škofji Loki.

Avtorica knjige Stres, kuga sodobnega časa bo skozi osebno izkušnjo ter na podlagi znanstveno podprtih izsledkov razumljivo pojasnila tisto slabo stran stresa, ki nas uničuje v bolezni: izgorelost, fibromialgijo, depresijo, bolečinske sindrome.
Pojasnila bo, kako stres uporabiti kot zaveznika in kaj spremeniti, da se ne razraste do rušilne moči cunamija in nas odplakne v različne bolezni. 

 

Glasbena pravljična ura odpade!

Obveščamo vas, da v sredo, 7. novembra 2018, ODPADE »Glasbena pravljična ura – Z GLASBO V PRAVLJICO« v Krajevni knjižnici Žiri napovedana za 17.00 uro. Knjižnica bo na ta dan odprta po rednem urniku 10.00 – 15.00 h.

 

DEMENCA, MOJA UČITELJICA

VABILO na delavnico in predstavitev knjige:

DEMENCA, MOJA UČITELJICA, Ana Cajnko, prof.

Za demenco ne obstaja hitra rešitev v obliki zdravniškega posega ali zdravil in zgolj informacije o demenci niso dovolj za to, da se sprijaznimo, sprejmemo in da lahko pomagamo ljudem z demenco.

Delavnica je namenjena vsem, ki se tako ali drugače srečujejo z demenco in je BREZPLAČNA.
KDAJ: 18.10.2018, ob 19.00 uri
KJE: Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, enota Gorenja vas, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas

Delavnica temelji na psihosocialnem pristopu in ne na medicinskem, tradicionalnem. Poteka v obliki pogovora, postavljanja vprašanj in iskanja ustreznih rešitev in odgovorov, ki so pomembni za skupno življenje z ljudmi z demenco. Z znanjem bomo demenco bolje spoznali, jo sprejeli takšno kot je. Spreminjanje našega odnosa do demence, bo izboljšalo življenje tistim, ki imajo demenco kot tudi tistim, ki zanje skrbijo, prav gotovo pa bo tudi zmanjšalo strah pred njo. Delavnico izvaja Ana Cajnko (univ. prof., dipl. soc. del. spec. geron- tologije), predsednica društva RESje – prostovoljstvo na področju demence, avtorica programa RESje in priročnikov za svojce oseb z demenco ter avtorica knjige »Demenca, moja učiteljica«.

ORGANIZIRA: Zavod O, Zavod Škofj eloške Mladine, VGC Gorenjske in Knjižnica Ivana Tavčarja.

 

SEVERNI POL Z NATAŠO BRIŠKI

Jutri predavanje (torek, 2.10.) Nataša Briški http://www.knjiznica-skofjaloka.si/prireditve/dogodki/details/1888 Projekcija bo zaradi slabe vremenske napovedi izvedena v Kinu Sora!

 
Stran 3 od 28

Koledar prireditev

<< Oktober 2019 >> 
 P  T  S  Č  P  S  N 
   1  2  5  6
1213
16181920
222324252627
28293031   

AKTUALNO!

fb

dobre-knjige

E-knjige za izposojo v Slovenščini

biblos

 

Beremo skupaj na Radiu Sora

Socialna omrežja

pinterest.png

biblos
cobiss-new
moja knjižnica
Knjiga-na-dom
libroam
eduroam
ius-info-logo dlib
kamra tax-fin-lex
kamra pasice_male_vec

Elektronske zbirke dostopne z računalnikov v naši knjižnici:

pasice_male_Classical pasice_male_Psilosophy
press reader pasice_male_UradniList
  pasice_male_vec

 

Elektronski viri z oddaljenim dostopom:

pasice_male_artonline pasice_male_ebscoHost
pasice_male_MusicOnline pasice_male_oxford
pasice_male_OxfordDictionary pasice_male_vecer
pasice_maleBritannicaOnline pasice_male_vec

© Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka. Vse pravice pridržane.